Рецепти новорічних страв у країнах світу

Що готують в Америці?

Америка – така далека і не схожа з іншими. Тут до Нового року відносяться як до пишного та веселого свята. Так історично склалося, що населення країни досить багатонаціональне, тож і кулінарні страви різнобарвні та не схожі між собою:

  1. Стейки або м’ясо–барбекю – обов’язкова складова святкового столу. До цих блюд подається гострий соус. Зелена спаржа, печена картопля або квасоля служать традиційним гарніром. Зазвичай м’ясо не готують заздалегідь, а роблять це вже в процесі святкування – це надає вечері особливої атмосфери, а страва з пилу з жару виходить дуже смачною.  
  2. Яблучний пиріг – класична страва американської кухні. Без цього шедевра не проходить жодне свято. До класичного рецепта додається кориця, цукрова пудра, лимонна цедра або навіть кленовий сироп. Під кінець вечері так приємно скуштувати цю чудову страву з чашкою какао або чорного чаю. 
  3. Традиційним напоєм Новорічних свят вважається Ег-нор – збиті яйця змішуються з цукром, прянощами, вершками, корицею або какао та подаються до столу як самостійне блюдо. А для святкового настрою можна додати трішки рому, джину або горілки.
Новий рік за Європейським столом

В Європі Новорічні свята напоєні казковим настроєм, а великі різдвяні канікули додають веселощів. Кухня тут різнобарвна, корисна та дуже смачна. Розгляньмо найулюбленіші новорічні страви вишуканих європейців:

  1. Головним блюдом новорічного столу в Германії, Чехії та Польщі виступає свиняча рулька – неперевершений делікатес із фантастичною подачею. Рулька запікається в печі або духовці із прянощами та картоплею. Вона щільно насичується соком та має неперевершений смак та аромат. Свиняча гомілка подається до столу цілою і розрізається вже в процесі святкування. Також тут не нехтують знаменитими ковбасками та домашніми м’ясними сосискам, які змащують гірчицею і запивають традиційним пивом.  
  2. Італійська святкова кухня вишукана та неперевершена. Стіл прикрашають салати із різноманітних овочів. Та жодний Новий рік не обходиться без лазаньї під неаполітанським соусом. Кожна родина готує цю страву за власним рецептом, який передається від бабусь та прабабусь. Основними інгредієнтами зазвичай виступають телятина або курка, сири декількох видів, часник, вершкове масло та помідори–чері. Аромат та красу цієї страви важко переоцінити, тож обов’язково використайте її при сервіруванні Новорічного столу в Європейському стилі. 
  3. Десертом в країнах Європи зазвичай виступають Різдвяні та Новорічні пряники – їх випікають в формі ялинок, янголів чи ялинкових іграшок, прикрашають глазур’ю та розмальовують харчовими фарбами. Ще можна приготувати традиційні марципанові цукерки, які зазвичай виготовляються всією родиною, прикрашаються горіхами, фруктами та ягодами. Лимонне та імбирне печиво також часто виступає в ролі десерту на зимових банкетах Європи.
Весь світ як на долоні

Багато країн здатні здивувати нас своїми вишуканими та екзотичними стравами, залишається лише обрати щось відповідне та здивувати своїх гостей незвичайним Новорічним столом. Завдяки сучасній торговельній індустрії та доступним рецептам в інтернеті можна на одну ніч перенестися на будь-який континент, поласувати традиційними стравами та повернутися додому без важких польотів та переїздів – достатньо лише проявити фантазію, докласти трішечки зусиль і отримати Новий рік своєї мрії!